Reduced price!

Играта на петте животни

Нов

This product is no longer in stock

8,00 лв.

-2,00 лв.

10,00 лв.

Data sheet

Заглавие Играта на петте животни
Автор Хуа То

Повече информация:

В класическата китайска книга Шан Шу (Книга на историята), под общото пнаименование „Танц на Стоте Животни” са изброени всички видове танци, имитиращи движенията на различни животни. С течение на времето „Танцът на Стоте Животни” включва в себе си различни видове атаки и защити, и се превръща в т.н. „символичен бокс”.

Хуа То, знаменит китайски лекар от времето на династията Късна Хан (25-220 г.) и периода Трицарствие (222-265 г.), създава известната днес „Игра на Петте Животни”, за която се споменава в „Биографията на Хуа То”, представляваща част от книгата „История на Династията Късна Хан”.

„Играта” се състои от редица укрепващи здравето упражнения, имитиращи движенията на пет животни – тигър, елен, мечка, маймуна и жерав. Хуа То не само практикува тези упражнения, но и обучава болни и слраби хора с цел укрепване на здравето, повишаване на съпротивителните възможности и удължаване на живота им.

Тази книга е подходяща за начинаещи, а включените в нея упражнения са прости и достъпни за всички на възраст между 4 и 60 години.

Използваните материали от китайски източници са преработени и адаптирани за по-добро усвояване.