Reduced price!

Пътят на белите облаци

Използван

Лама Анагарика Говинда

Един будист на поклонение в Тибет

More details

1 брой

Warning: Last items in stock!

21,00 лв.

-3,00 лв.

24,00 лв.

Информация

Заглавие Пътят на белите облаци
Автор Лама Анагарика Говинда
Издател Шамбала
Формат 14х21
Език Български
Издание Второ
Състояние Нова
Жанрове Будизъм
Поредица Тибетски будизъм

Повече информация:

Пътят на белите облаци не е пътепис, а описание на едно истинско духовно поклонение. Поклонението е нещо съвсем различно от обикновеното пътешествие. То не следва някаква предварително поставена цел или предначертан план, а има смисъл само за себе си и разчита на вътрешния импулс на поклонника, затова се проявява в две измерения - физическо и духовно. Поклонението не е придвижване в пространството, а вътрешно пътуване на душата.

В тази необикновена книга, заедно с Лама Говинда ще се срещнем с Томо Геше Ринпоче - един от най-великите съвременни тибетски учители. Ще се запознаем с необикновените умения на ламите лунгом-па, които ще ни покажат, че материята може да бъде подчинена на съзнанието. Ще се докоснем до тибетските ритуали и мистерии. Ще се срещнем с Държания оракул от Наченг, ще се изкачим в планината Кайлаш.

С помощта на Говинда ще навлезем в две хиляди и петстотин годишния поток на развитие и приемственост на будистките традиции - от времето на Паринирваната на Буда Шакямуни до наши дни – и ще се потопим в една могъща река от мъдрост и безкрайно многообразие.