Reduced price!

Животът на Джейн Остин

Нов

148 броя

10,00 лв.

-2,00 лв.

12,00 лв.

Информация

Заглавие Животът на Джейн Остин
Автор Джеймс Едуард Остин-Лий
Издател Шамбала
ISBN 978-954-319-117-8
Формат 13х20
Страници 192
Език Български
Издание Първо
Година на издаване 2008
Корица Мека
Състояние Нова
Жанрове Класика
Поредица Колекция Джейн Остин

Повече информация:

Джейн Остин е авторка, която няма аналог в световната литература. Родена през далечната 1775 година, тя не престава да радва и удивлява читателите в целия свят и независимо от времето, в което живеят, нравите и особеностите на обществото, всички я приемат като своя съвременница.

Джеймс Едуард Остин-Лий – племенник на писателката – се връща в спомените си към своята знаменита леля, воден от потребността да разкрие на нейните читатели обаятелната й личност. Той описва семейството, в което се е родила, епохата, която я е създала, нравите и заниманията на тогавашните млади хора. Включва откъси от писма на Джейн, написани с нейния изискан и остроумен стил, както и спомени на нейните племенници и приятели. Животът в дома на баща й – енорийски свещеник – е изпълнен с толкова любов, уют и хармония, че тя няма желание да го напусне, защото има всичко, от което се нуждае нейният дух и достатъчно свободно време, за да създаде своите герои.

“Животът на Джейн Остин” включва първия вариант на финала на “Доводите на разума”, откъси от нейни незавършени творби и отзиви за романите й от нейните съвременници. Джеймс Остин е изпълнил по великолепен начин своята задача – да покаже на бъдещите читатели на своята леля, че най-важното за големия творец е не светът, в който живее, а неговият вътрешен свят, който е по-истински и по-реален от всичко, което виждаме с очите си.