Reduced price!

Трънски красоти

Нов

Димитър Тонин

Фотопътеводител
20 Туристически маршрута
108 забележителности
Места за нощувка
118 цветни фотографии, 20 цветни карти

More details

110 броя

21,00 лв.

-4,00 лв.

25,00 лв.

Информация

Заглавие Трънски красоти. Фотопътеводител
Автор Димитър Тонин
Издател Шамбала
ISBN 978-954-319-222-9
Формат 14х21
Страници 172
Език Български
Издание Първо
Година на издаване 2019
Корица Мека
Състояние Нова
Жанрове Пътеводители. Пътешествия
Поредица Фотопътеводители

Повече информация:

Туристическите маршрути, включени в този първи по рода си Фотопътеводител, ще ви отведат от 5 различни посоки към сърцевината на прекрасния Трънски край.

 

По 20 туристически маршрути, част от предстоящия голям кръгов трънски маршрут (с проектна дължина около 180 км), който се подготвя от членовете на Трънското туристическо дружество, ще можете да посетите 11 планини, да се докоснете до над 100 природни, културни и исторически забележителности, да се насладите на невероятни панорами, да развиете своето съпричастие към великото, родолюбиво и природолюбиво дело на ентусиастите от Трънското туристическо дружество да превърнат един икономически “изостанал” край в дивото чудо на България.

 

Достъпът до забележителностите в община Трън може да се осъществи от 5 отправни точки, които са:

 

От изток по маршрута Брезник-Трън – по този маршрут можете да се възползвате от петте нови туристически пътеки Лялинци-Любаш, Лялинци-Стража, Велиново-Стража, Драговци-Драговски камик (по два маршрута)-Стакьов камик-Врабча-Банкя, Банкя-Ломница, Ябланишката екопътека.

 

От югоизток по маршрута Брезник-Кошарево-Душинци-Ерул – по този маршрут можете да се възползвате от двойната туристическа пътека Ерул-Ерулски манастир-Големи връх и Големи връх-Горочевци (която има и нощна маркировка).

 

От североизток по маршрута Драгоман-Трън – по този маршрут можете да се възползвате от туристическите пътеки Врабча-Стакьов камик-Драговски камик и Врабча-Банкя-Ломница, както и маршрута Ездимирци-Големи връх.

 

От юг по маршрута Земен-Трън – по този маршрут можете да се възползвате от туристическите пътеки Долна Мелна-Шипковица-Кървави камък, Горочевци-Големи връх-Ерулски манастир-Ерул, Горочевци-Плоча, Костуринци-Златарица, Студен извор-Златарица.

 

От запад по маршрута Стрезимировци-Трън-Ломница (и обратно) – по този маршрут можете да се възползвате от туристическите пътеки Ломница-Ждрелото на Ерма-Банкя-Ябланишкото ждрело, Ломница-Руй, Туроковци-Руй, Забел-Руй, Зелениград-Шильи камик-Руй, Ярловци-Гарваница-Мала Гарваница, Насалевци-Щърби камък.

 

По тези маркирани туристически маршрути и в съседство с тях можете да посетите повече от сто интересни природни и културни забележителности – водопади, пещери, оброчища, вековни дървета, манастири и църкви, археологически обекти.

В Пътеводителя са включени и всички действащи къщи за гости в Трънско, които могат да ви съдействат за по-приятно запознаване с красивия край.

 

Фотографиите в пътеводителя са дело на членове на Трънското туристическо дружество.

 

На първа корица – Зелени вир, Ябланишко ждрело

Фотография - Веселина Георгиева