Reduced price!

Аюрведична кухня

Нов

Аюрведична кухня

Петя Илиева

More details

229 броя

25,00 лв.

-5,00 лв.

30,00 лв.

Информация

Заглавие Аюрведична кухня
Автор Петя Илиева
Издател Шамбала
ISBN 978-954-319-274-8
Формат 14х21
Страници 200
Тегло 300
Език Български
Издание Първо
Година на издаване 2022
Корица Мека
Състояние Нова
Жанрове Хранене

Повече информация:

В тази книга ще намерите основните принципи, правила и комбинации, които са необходими, за да започнете да приготвяте аюрведична храна.

Аюрведа е знание за това как да живеем и да приготвяме храната си, как да се поддържаме в баланс и да се лекуваме чрез заобикалящото ни разнообразие от природни дарове. Всяка билка, зеленчук, плод и подправка оказват влияние както върху физическото ни тяло, така и върху психиката ни.

Храната може да ни зареди със страст за живот, но може и да ни накара да се чувстваме тежки и лениви. Само чрез промяна на храната можем да променим мотивацията и действията си.

 

Книгата съдържа основна информация за същността на Аюрведа, трите Гуни, Първоелементите и вкусовете. Разгледан е дневният режим, комбинирането на хранителните продукти, необходимата кухненска посуда.

 

Базовите рецепти включват приготвяне на гхи, ориз басмати, китчари, златно мляко, панир.

 

Разделът за Супите предлага рецепти за 10 вида вкусни супи.

 

Разделът за Основните ястия включва 30 рецепти.

 

Обърнато е детайлно внимание върху любимите традиционни аюрведически Кюфтенца с 14 рецепти.

 

Пастетите и разядките включват 18 интересни рецепти, включени са също 5 рецепти за чътни. Обърнато е внимание върху традиционния и много популярен аюрведичен хляб с 15 рецепти.

 

И накрая, но не на последно място, разделът Десерти съдържа 31 рецепти за чудесни аюрведични вкусотии.

 

За автора:

Петя Илиева изучава и практикува аюрведа и древната ведическа мъдрост повече от 15 години, обучавала се е в Индия, както и при известни български и чуждестранни майстори, сред които популярните специалисти по аюрведа и ведическа астрология Марианна Полонски, Сергей Серебряков и други.

В продължение на много години демонстрира приготвянето на аюрведически ястия в духовна обстановка по време на курсове и семинари, които провежда и до днес.

 

Формат 14 х 21 см

 

Обем 200 стр.

 

Книгата съдържа 30 цветни фотографии.