Reduced price!

Брезник и Брезнишко

Нов

1001 СВЕТИЛИЩА

БРЕЗНИК И БРЕЗНИШКО

ПРИРОДНИ, КУЛТУРНИ И ИСТОРИЧЕСКИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

ЕНЦИКЛОПЕДИЧЕН ПЪТЕВОДИТЕЛ

Димитър Тонин

More details

118 броя

34,00 лв.

-6,00 лв.

40,00 лв.

Информация

Заглавие БРЕЗНИК И БРЕЗНИШКО. ПРИРОДНИ, КУЛТУРНИ И ИСТОРИЧЕСКИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ
Автор Димитър Тонин
Издател Шамбала
ISBN 978-954-319-249-6
Формат 14х21
Страници 382, 110 цветни, 272 чернобели
Тегло 500 г
Език Български
Издание Първо
Година на издаване 2022
Корица Мека
Състояние Нова
Жанрове Пътеводители
Поредица 1001 Светилища

Повече информация:

1 град, 34 села, 240 обекта, 240 чернобели фотографии,

204 цветни фотографии

 

Представяме ви поредната книга от проекта „1001 Светилища” – детайлна карта на свещените места в българското землище.

В настоящия шести том са включени свещените местана територията на община БРЕЗНИК, Пернишка област.Представени са 1 град и 34 селища с 240 картографирани и документирани обекти от неолита до наши дни.

Вие, пътешественици, ще можете да се потопите в магиятана значими светилища като Подземния куполен храм Гърло,светилището на Слънцето над Долна Секирна, скалните слънчевикръгове на Бърдото, да почувствате свежестта на въздуха в Ерулскатапланина и Любаш, да се любувате на хълмовете на планината Вискяр,да се докоснете до древните крепости над Подземния храм Гърло,на Големи връх, и над селата Станьовци и Ноевци.

Ще можете да обходите природни забележителности катопясъчните пирамиди над Банище, да отпиете от Желязната водана Бърдото, да повървите по билния път на Вискярс чудесни панорами във всички посоки.

С удоволствие ще посетите музея в Брезник,екофермата на Муката в Ребро, “Бабиното ханче” до Брезники гостилницата “Празниците” в Непразненци.

За любителите на старините са включени почти всички откритиархеологически паметници, множество крепости, светилища,некрополи... За любителите фотографи - красиви панорами,вековни дървета и водопади,за християнските поклонници - всички манастири, църкви, параклиси, оброчища, свещени извори...

В ръцете ви е един подробен и полезен пътеводителна свещените места, резултат от повече от десет години обхожданена забележителностите в БРЕЗНИШКО.

 

Приятно пътуване!

 

На първа корица - Подземният куполен храм при с. Гърло

Фотография - Иво Филипов

 

Към всички обекти в книгата е изработена карта за GoogleMaps, която можете да свалите на вашия телефон и по нея да обикаляте по забележителностите. Всеки обект е маркиран на точното си място и към него периодично ще бъде качвана и обновявана информация и снимки.

За тази карта е направен и QR код, чрез който можете веднага да имате достъп до нея! Достатъчно е да имате инсталиран четец за QR код на телефона.