Reduced price!

Жените - воини

Нов

Жените - Воини

ВЪПЛЪЩЕНИЯ НА ЖЕНСКАТА МЪДРОСТ И СИЛА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ

Летописи на женската доблест и героизъм от митичните времена до наши дни

Елън К. Клейтън

33 чернобели илюстрации

More details

399 броя

14,00 лв.

-4,00 лв.

18,00 лв.

Повече информация:

Елинор (Елън) Крийтърн Клейтон (1834-1900) е английска писателка и художник. Родена в Дъблин, в семейство на гравьори на дърво, на 7 годишна възраст се премества с баща си в Лондон.

 

Клейтон от 14-годишна възраст публикува статии и илюстрации, създава картички и календари, автор е на истории и романи, а най-известното ѝ произведение е речник на английските художници. (English Female Artists, 2 тома, 1876).

 

Настоящото ѝ произведение (оригиналното издание е в 2 тома) представя живота на голям брой легендарни и исторически жени от митични времена до наши дни, живели по целия свят и известни със своята мъдрост, смелост, героизъм, нравствена сила и далновидност – амазонките, Семирамида от Асирия, Харпалика от Тракия, Аталанта, Томирис от масагетите, Кратезиполис, Арсиноя от Египет, Хипсикратия от Понт, Клеопатра, Кандацея от Етиопия, Боадицея от келтите, императрица Виктория, Зинобия от Палмира, Мавия от Фаран, Фарандсем от Армения, Кхаула от Триполи, Кахина от берберите, Либиса и Валаска от Бохемия, Ванда от Полша, амазонките от Южна Америка, Клеофис от Масага, Мойнавоти от Камруп, Рани от Синд, султана Разия, Нур Махал от Индустан, принцеса Джани Бегум, Лакшми бай, рани на Джанси, Юдит от Абисиния, Шинга от Конго, Мусуса от Матамба, Тембандумба от джагасите, амазонките от Дахомей…

 

За създаването на тази книга авторката е ползвала повече от 60 древни и съвременни източници.

 

На първа корица – Херберт Густав Шмалц (1856-1935) Последният поглед на кралица Зинобия към Палмира