Reduced price!

Тайната на златното цвете

Нов

6 броя

10,00 лв.

-2,00 лв.

12,00 лв.

Информация

Заглавие Тайната на златното цвете
Автор Люй Бин
Издател Шамбала
Формат 13х20 см
Тегло 150 гр
Език български
Издание второ
Корица мека
Състояние нова
Жанрове даоизъм

Повече информация:

Всички свети мъже са си завещавали следното един на друг:

нищо не е възможно без съзерцание.

Когато Конфуций казва: „Знанието довежда човека до целта”;

или когато Буда го нарича „Представата на Сърцето”;

или Лаодзъ казва: „Вътрешна визия”, всичко това е едно и също.

 

Авторът на този знаменит даоистки алхимически трактат, Люй Дунбин, е един от най-известните и най-важни Патриарси от групата на Сиен (Осемте Безсмъртни Даоисти).

Първоначално Люй Дунбин правил научна кариера и бил удостоен с учена степен. По-късно срещнал в планините безсмъртния Джунли Цюан и под негово ръководство започнал да изучава тайните на даоистката магия, изготвянето на магически еликсири, тайните формули на даоистката школа Шанцин, изкуството на Свързването на Слънцето и Луната, обучавал се в бойното изкуство на Магическия меч, както и в изкуството да става невидим.

Джунли Цюан го посветил в тайните на учението на дао и на 50-годишна възраст Люй станал безсмъртен, след което започнал да привлича и обучава ученици, но само достойни хора, които привличали вниманието му с добродетелните си постъпки.

Люй е изобразяван най-често от всички други членове на групата на Осемте Безсмъртни, на живота и делата му са посветени два големи даоистки труда, а светилища в негова чест могат да се намерят в цял Китай.