Reduced price!

Мистиците, аскетите, светците на Индия

Нов

117 броя

16,00 лв.

-4,00 лв.

20,00 лв.

Информация

Заглавие Мистиците, аскетите, светците на Индия
Автор Джон Кембъл Оман
Издател Шамбала
ISBN 978-954-319-212-0
Формат 13х20
Страници 428
Език Български
Издание Първо
Година на издаване 2019
Корица Мека
Състояние Нова
Жанрове Индия, индуизъм, йоги, аскети, садху

Повече информация:

Джон Кембъл Оман (1841-1911) е роден в Калкута. Професор по естествени науки в Държавния Колеж в Лахор през 1877-1897 г., високо ценен като изтъкнат учен от ранните години на университета в Пенджаб и пионер в популяризирането на науката в Индия. Автор е на редица книги върху индийското общество и култура.

 

В тази книга авторът описва преживяванията от своите пътувания през Индия и разкрива многообразието на живота в тази страна. Той пребивава в почти всички провинции на Северна Индия от Асам до Пенджаб и дълбоко опознава характера и интелекта на индийците. Това изследване върху „садхуизма“ описва аскети, монаси и просяци, и обхваща множество митове и легенди.

Разказът на автора през историята представя чудеса и пророчества, както и как европейците възприемат факирите, теологични теми като кармата и пантеизма, и ролята на това богато традиционно разклонение в съвременната епоха.

На първа корица - детайл от скалния релеф Шива Натараджа (Танцуващият Шива) в индуисткия пещерен храм 1 в Бадами, окръг Багалкот, щат Карнатака, Индия