Reduced price!

Бардо. Пътят на смъртта и прераждането

Нов

Коментар върху Тибетската книга на мъртвите

More details

This product is no longer in stock

10,00 лв.

-2,00 лв.

12,00 лв.

Data sheet

Заглавие Бардо
Автор Лама Лодьо
Издател Шамбала
Формат 13х20
Език Български
Издание Първо
Година на издаване 1993
Корица Мека
Състояние Нова
Жанрове Будизъм
Поредица Тибетски будизъм

Повече информация:

На тибетски думата бардо означава междинно състояние.Има шест вида бардо: Бардо на Живота, Бардо на Състоянието по време на сън, Бардо на Медитацията, Бардо на Процеса на Смъртта, Бардо на Състоянието след смъртта и Бардо на Търсене на прераждане в самсара. Смъртта очаква всекиго от нас, затова още отсега трябва да започнем да се подготвяме за трудностите, болката и изпитанията, които трябва да изживеем.

Повечето от западните хора не искат да умират, дори не си позволяват да мислят за това. А то е неизбежно. Буда и онези, които да постигнали просветление след него също са умрели. Смъртта е сигурна и често не е безболезнена. Тя не е като да духнеш пламъчето на свещ или да го угасиш с малко вода.

Много малко хора са в състояние да умрат в мир, понякога това е трудно дори за тези, които са практикували искрено и осъзнато дхарма и чрез медитация са овладели собствените си мисли. Затова, тъй като смъртта е неизбежна, най-доброто, което можем да направим, е да се подготвим за нея, за да посрещнем достойно своя последен жребий.

Отговори на всички въпроси, които си задаваме, можем да получим от Тибетската книга на мъртвите, с помощта на великолепните коментари на Лама Лодьо, който искрено отговаря на многобройните въпроси на своите ученици, свързани със смъртта и прераждането.

Книгата е истинско ръководство за тантристкия будистки възглед за живота и смъртта.