Reduced price!

Колелото от остри оръжия

Нов

Учение за усъвършенстване на ума

More details

This product is no longer in stock

10,00 лв.

-2,00 лв.

12,00 лв.

Data sheet

Заглавие Колелото от остри оръжия
Автор Дхармаракшита
Издател Шамбала
Формат 13х20
Език Български
Издание Второ
Година на издаване 2020
Корица Мека
Състояние Нова
Жанрове Будизъм
Поредица Тхеравада

Повече информация:

"Колелото от остри оръжия" е наречено така, защото подобно на оръжието, което разсича тялото на врага, това учение разсича двойното вкопчване в егото и в самолюбивия начин на мислене. което ни лишава от духовното освобождение.

Този текст е от тибетската категория ло-джон (обучение на ума) - обучава и подчинява нисшия ум. Даден е на индийския майстор Джово Дже Атиша (982-1054) от великия индонезийски учител Дхармаракшита.

За да унищожим сполучливо тези врагове, ние трябва да ударим точно в правилното място по начина, по който секачът, касапинът и магьосникът прилагат своето умение.

Дървото тала, което расте в Източна Индия, трябва да бъде рязано точно в определена негова точка, за да бъде повалено напълно, иначе то отново ще порасте. Ако първо бъде запушен неговия воден канал, повалянето му е лесно.

По същия начин. касапинът познава добре важните кръвоносни съдове на животното и просто като ги промуши може да убие лесно, докато неумелият ще причини бавна и болезнена смърт.

И накрая един магьосник, добре владеещ изкуството на илюзията може да обгради дворец, с магически кръг, като само той познава точното място, откъдето може да се влезе.

По същия начин този текст показва оръжието и начина, по който човек може да унищожи най-големия си враг - врага отвътре.