Reduced price!

Тайните практики на хималайската магия

Нов

4 броя

11,00 лв.

-3,00 лв.

14,00 лв.

Data sheet

Заглавие Тайните практики на хималайската магия
Автор Падмасамбхава & Пхадампа Сангйе
Издател Шамбала
Формат 14х21
Език Български
Издание Второ
Корица Мека
Състояние Нова
Жанрове Будизъм
Поредица Тибетски будизъм

Повече информация:

Тази книга ви дава възможност да се докоснете до някои от най-тайнствените практики на тибетския езотеричен будизъм.

  • Трактатът Великото Освобождение е съставен от Падмасамбхава, велик учител и основоположник на тантристката будистка школа в Тибет. В него се излага методът за осъществяване на Нирвана чрез йогическото разбиране за Единния Разум. Според него единствената действителност е разумът (съзнанието) и никое живо същество не съществува индивидуално, а поначало е във вечно и неразделно единство с всеобщия вселенски разум.
  • Пхадампа Сангйе е индийски будистки майстор, предал в Тибет учението Чьод. Практическата страна на Чьод има за цел да "отреже" мисловния процес - причината за дуалността на видимия свят, предполагаща мислещ субект, обект и мисловен акт. Тя е в основата на целия егоизъм. Чистото състояние на Съществуване не може да бъде постигнато без преодоляване на този процес, затова Чьод е предназначено да отсече логичния процес от корен и непосредствено да помогне за постигане на прозрението, че в действителност нищо не съществува. Медитацията приема формата на символично приношение - предлагане на тяло и живот.
  • Чьод се разделя на два клона - "мъжки" и "женски". Женският Чьод е основан от Мачиг Лабдрон, най-известната тибетска ученичка на Пхадампа Сангйе, на която е посветен последният текст, включен в книгата - "Животът и духовните практики на Мачиг Лабдрон", който дава изключително ценна информация за женските духовни традиции в тибетския будизъм.