Reduced price!

Агнес Грей

Нов

200 броя

10,00 лв.

-2,00 лв.

12,00 лв.

  • Хартиено
  • Електронно

Data sheet

Заглавие Агнес Грей
Автор Ан Бронте
Издател Шамбала
ISBN 978-954-319-190-1
Формат 13х20 см.
Страници 248
Тегло 0.300 кг
Език български
Издание първо
Година на издаване 2014
Корица мека
Състояние нова
Жанрове художествена литература

Повече информация:

Ан Бронте е най-малката сестра от фамилията Бронте. На деветнадесет години тя напуска родния си дом и в продължение на пет години работи като гувернантка. На базата на собствения си опит Ан написва романа „Агнес Грей”, който е публикуван през 1847 г. и е посрещнат с голям интерес от тогавашната публика.

Самата Агнес е дъщеря на пастор, който е изпаднал във финансово затруднение. Единственият път за младото момиче да се измъкне от бедността и да помогне на семейството си е да поеме грижата за разглезените деца на богат аристократ.

Ан Бронте разказва една на пръв поглед обикновена история, изпълнена с много обрати, размисли и неочаквани развръзки. Героинята е мила, деликатна и изискана, но с истинска упоритост и непреклонност следва мечтите си, не се предава и постига истинско щастие и хармония в живота си.

Ан пише с лекота, изказът й е богат, а езикът – пъстър. Тя е последният щрих, който завършва прекрасната картина на трите талантливи и изпреварили времето си сестри Бронте, които и днес възприемаме като наши съвременнички.

 

На първа корица: картината "Портрет на Джулия Хенки, почитаемата мисиз Сеймур Батърст" от Томас Лоуренс (1769-1830), 1828 г.

Download