Reduced price!

Тайнствената непозната от Уайлдфел Хол

Нов

Ан Бронте

В най-долната част на тази страница в прикачения файл можете да прочетете откъс от книгата!

More details

200 броя

16,00 лв.

-4,00 лв.

20,00 лв.

  • Хартиено
  • Електронно

Data sheet

Заглавие Тайнствената непозната от Уайлдфел Хол
Автор Ан Бронте
Издател Шамбала
ISBN 978-954-319-199-4
Формат 13х20 см.
Страници 522
Тегло 0.500 кг
Език български
Издание първо
Година на издаване 2017
Корица мека
Състояние нова
Жанрове художествена литература

Повече информация:

„Тайнствената непозната” е вторият и последен роман на най-младата от сестрите Бронте – Ан. Книгата излиза през 1848 г. и е подписана с псевдонима Актън Бел. Най-новаторската и дори шокираща своите съвременници, книгата пожънва изключителен успех.

 

Една красива, мистериозна и обгърната с тайно минало млада жена се нанася в изоставеното от години имение Уайлдфел хол.

Придружават я само малкият й син и вярната й прислужница.

Красивата непозната води скромен и уединен живот и се представя с името Хелън Греъм. Нейното присъствие въздейства на местното общество като камък, хвърлен в неподвижните води на застинало блато. Всички съседи, дори свещеникът и местните красавици, обсъждат, коментират и обвиняват тайнствената непозната. На чаша следобеден чай разказват сензационни истории за нейното минало и й приписват притворство и горделивост. Единствено младият Гилбърт се сприятеля с Хелън. Постепенно той узнава нейното минало, описано в дневника, който тя води от младежките си години. Ситуацията в живота й е странна и зловеща и я принуждава да напусне дома си и да потегли към непознати краища.

 

Английската критика разглежда „Тайнствената непозната” като първия роман, който открито поставя въпроса за правото на жените да отстояват собственото си мнение и да не се примиряват с домашните проблеми. Когато напуска дома си, Хелън нарушава не само социалните норми, но и английското законодателство от началото на ХІХ век. Крехка и нежна на вид, тя проявява изключителна сила, нравственост и стремеж към щастиеи това я прави наша съвременница.

Download