Всеобхватен Син И Цюан

Нов

30 броя

30,00 лв.

  • Хартиено
  • Електронно

Data sheet

Заглавие Всеобхватен Син И Цюан. Пълно изложение на школите и направленията в Син и Цюан („Боксът на насочената воля”) или „Изкуството на чудесния удар”
Автор Дориян В. Александров
Издател Шамбала
ISBN 978-954-319-200-7
Формат 21х28.5 см
Страници 390
Тегло 0.700 кг
Език български
Издание второ
Година на издаване 2017
Корица мека
Състояние нова
Жанрове бойни изкуства, Син И Цюан

Повече информация:

Пълно изложение на школите и направленията в Син и Цюан („Боксът на насочената воля”) или „Изкуството на чудесния удар”

Син и цюан е могъщ боен стил на китайското Кунг фу и практическо средство за самоотбрана. Негов създател е известният генерал Юе Фей (XII в.), който го внедрява в армията с голям успех. Поради своята ефикасност и практичност, по-късно син и цюан става изключително популярен сред телохранителите на важни личности, в императорската гвардия, охранители на търговски кервани, висши сановници и даоски монаси. Тази традиция се е запазила и до днес в Китай и Тайван. Син и цюан е изчистен от излишни движения и е наситен с рационалност и елегантна простота. Разбира се, достойнствата на син и цюан не са само във великолепните бойни техники. В светлината на даоските практики, това изкуство се разглежда и като средство за психо-физическа тренировка, метод за укрепване на здравето и постигане на дълголетие.

 

На Коледния панаир на книгата в НДК съставителят Дориян В. Александров и Издателство "Шамбала" ще представим второто издание на книгата "ВСЕОБХВАТЕН СИН-И-ЦЮАН", първата книга на Дориян Александров от голямата трилогия за вътрешните силове на Кунг-Фу. Всичките три книги (за Син-И, Тай-Дзи и Ба-Гуа) вече са излезли, но първото издание на Син-И беше през 2004 г., а от тогава много вода изтече. Книгата отдавна е библиографска рядкост и не се среща дори и в антикварните книжарници. Много хора, които се занимават с бойни изкуства и по-специално с Кунг-Фу/У-Шу биха искали да се снабдят с изданието, за това правим и това второ издание. Книгата е сборник и компилация на Дориян Александров по темата и представя цялостната система на забележителния стил на Кунг-Фу – Син-И-Цюан ("Бокс на насочената воля"). Материалите за книгата са събирани и обработвани повече от десет години. Представени са трите важни направления на Син-И: Хъбейска, Шансийска и Хънанска школи: история, философия и принципи, класически текстове, биографии на майстори, базова работа, Ци-Гун/Ней-Гун, бойни техники, основните и най-важни форми (таолу), работа с партньор, бойни приложения (юнфа) и работа с традиционните оръжия (сабя, меч, копие, тояга и алебарда). Представянето ще бъде в НДК, зала 4, юго-източната част, след литературен клуб "Перото". Всички интересуващи се по темата са добре дошли; ще има интересни дискусии и анализ. Книгата е в голям формат, обем от 390 стр. и с богат илюстративен материал от над хиляда снимки и рисунки, в това число и редки снимки на стари майстори.

 

С тази книга завършва съвместната поредица на Издателство „Шамбала” и Дориян Александров, представяща изчерпателно трите най-известни вътрешни стилове в китайските бойни изкуства – Тай Дзи Цюан, Ба Гуа Джан и Син И Цюан.