Reduced price!

Вдъхновяващи мисли за всеки ден от годината

Нов

85 броя

13,00 лв.

-3,00 лв.

16,00 лв.

Data sheet

Заглавие Вдъхновяващи мисли за всеки ден от годината
Автор Свами Витамохананда
Издател Шамбала
ISBN 978-954-319-261-8
Формат 14х21
Страници 188

Повече информация:

„Любовта е очевидна на всички нива в живота. Любовта е единственият закон на живота. Чистата любов е конструктивна. Тя знае само да дава и никога не търси нищо в замяна. В нея няма страх. Чистата любов прави живота очарователен. Тя преодолява всички препятствия. Тя освещава семейството. Тя единява света. Тя прави грозното красиво. Превръща ада в рай. Нека човешката любов се трансформира в Божествена любов. Така животът става наистина Божествен“.

 

„Единството на битието е най-висшият стремеж и цел на живота. Мимолетните интереси на материалния живот карат всекиго да страда. Удовлетворяването на сетивата води до безразсъдни действия. Единствено чистата, Божествена любов премахва всички страдания и проблеми. Само чистата любов ни свързва с Вечния живот на Блаженството“.

 

„От най-висшия Брахман (абсолютната Реалност) до най-нисшия червей и най-микроскопичния атом – във всяко нещо се крие същата Безкрайност. Тя е безкрайната Любов; тя е нашият най-истински приятел. Нека сърцето и душата ни бъдат напоени с тази Реалност. Къде другаде да търсим истинската Любов и Блаженство? Само да създаваме социални отношения и да извършваме актове на материален алтруизъм не би ни довело до никъде. Трябва да се изправим лице в лице срещу Безкрайността, за да можем да се себереализираме!“