Reduced price!

Драконите и познанието за тях

Нов

Ернест Ингърсол

More details

37 броя

9,60 лв.

-2,40 лв.

12,00 лв.

Повече информация:

Драконите присъстват в нашия свят от много хилядолетия. Тези магически същества се срещат в митовете, легендите, културата и изкуството на жителите от всички континенти. В своята забележителна книга Ингърсол дава богата информация за тяхното разпространение и въздействие върху живота на хората. От книгата ще научите:

 

Защо древните са наричали драконите божествени духове на водите и богове на дъжда;

Откъде произлизат и защо в една или друга форма се срещат в целия свят;

Каква е връзката им с могъществото и делата на древните богове и защо са променливи и противоречиви като тях;

По какъв начин идеята за драконите тръгва от Изтока, за да достигне до Западния свят и да намери отзвук в християнството, в което Сатаната „наследява” от тях драконовите рога, червения цвят, опашката, копитата и крилете – макар че драконите биват и добри , и лоши, както древните богове и съвременните хора.

 

Тази рядка и увлекателна книга е всестранно изследване върху митологията на драконите във Вавилон и Древен Египет, Индия, Корея, Япония и Китай, Англия, Ирландия и Франция. Изследването е онагледено със снимки и картини на дракони от всички култури, пренася ни в един магически свят и читателят престава да се учудва защо историите за дракони, идващи от различни места по света, звучат на съвременния човек толкова познато.