Ново Reduced price!

Мисли и афоризми

Нов

С коментарите на Майката

More details

180 броя

17,00 лв.

-5,00 лв.

22,00 лв.

Data sheet

Заглавие Мисли и афоризми
Автор Шри Оробиндо
Издател Шамбала
Формат 13х20
Език Български
Издание Първо
Корица Мека
Състояние Нова
Жанрове Индуизъм, Йога
Поредица Шри Оробиндо

Повече информация:

Промените, които виждаме днес, са интелектуални, морални, физически в своя идеал и намерение: духовната революция изчаква своя час и междувременно създава вълни тук и там. Докато не дойде тя, смисълът на другите не може да бъде разбран, а дотогава всички обяснения на настоящите събития и прогнози за бъдещето на човека са напразни неща. Понеже нейната природа, сила, случване са това, което ще определи следващия цикъл на човечеството ни.

* * *

Европа се гордее със своята практическа и научна организация и ефикасност. Аз чакам докато организацията й стане съвършена; тогава едно дете ще я разруши.

* * *

Не се отблъсквай от уродливостта на света; светът представлява ранена отровна змия която с гърчене се плъзга към една предопределена смяна на кожата и съвършенство. Изчакай; защото залогът е божествен, и от тази низост Бог ще се подаде брилянтен и възтържествуващ.

Шри Оробиндо ни казва, че човекът е преходно същество и че от цялото страдание на света ще се подаде едно същество от светлина, способно да проявява Божественото.

Така, всички тези, които не са удовлетворени от света, така както го знаем, знаят, че техният стремеж не се издига напразно и че светът се променя.

Ако отдаването и усилието са придружени с аспирация, нещата ще се движат по-бързо.